Haal meer uit SEO deel 2

Haal meer uit SEO – deel 2.

 Maxlead Academy Datum: Vrijdag 14 juni 2019  Duur: 09.30 - 12.30 uur  Host: Donny Mast, Ramon Gulikers & Olinda Luksen  Niveau: Beginnend online marketeer, contentmanager  Locatie: Maxlead Academy, Oegstgeest

Sorry, deze training is vol. De inschrijving is gesloten.

Omschrijving training

In deel 1 delen we kennis over de basis en evolutie van SEO, en gaan we dieper in op de SEO pijlers techniek en sitestructuur.
In deel 2 vergroten we jouw basiskennis over content en autoriteit. We sluiten af met inspiratie over hoe je de performance kunt meten en je successen deelt binnen de organisatie.

Content

De gouden regel geldt nog steeds, ook in 2019: “waar je op gevonden wilt worden, moet je over schrijven”.
We nemen je mee in het landschap van content, want content is niet alleen maar tekst. Hoe optimaliseer je bestaande en nieuwe pagina’s en waar haal je inspiratie vandaan om over nieuwe, unieke en relevante (sub)topics te schrijven met als doel je organische verkeer te doen stijgen? Hoe bepaal je waar het zoekvolume zit?

Tijdens de training kijken we samen naar voorbeelden van bestaande pagina’s en wat verbeterd kan worden. We laten zien welke tools wij gebruiken voor inspiratie, waar het zoekvolume zit en hoe we vervolgens aan de slag gaan.

Autoriteit

Als je techniek, sitestructuur en content op de rit staat, is het belangrijk een stuk autoriteit te vergaren, voor meer kans op betere rankings in de zoekmachines.
Maar hoe doe je dat? Want dan heb je die killer content, maar hoe zorg je ervoor dat externe partijen naar je gaan linken?
Het vergaren van autoriteit is nog steeds een van de grootste uitdagingen binnen het SEO-umfeld. Aan de hand van voorbeelden en simpele tools geven we aan wat je zelf kunt doen om de autoriteit te vergroten.

Performance

We sluiten af met een stukje performance rapportage; hoe toon je aan, wat al die woeste werkzaamheden je opleveren. Bij SEO heb je een lange adem nodig, dat gaat niet over 1 nacht ijs. Elke succesje moet je delen, zorg dat SEO een onderdeel wordt binnen de organisatie.
We geven je ideeën over dashboards op verschillend niveau, KPI’s, metrics en visualisatie. Ook techniek kun je inzichtelijk maken via performance, net zoals contentpagina’s en bouwen aan autoriteit.

Wat kun je aan het einde van de sessie?

Aan het einde van deze sessie ga je naar huis met de basis over content en autoriteit en waarom deze pijlers belangrijk zijn vanuit SEO optiek. Via simpele tools en extensies kun je vervolgens zelf aan de slag. En vergeet vooral de performance rapportage niet, dat is de basis van continuïteit en groei.

Voor wie is de sessie bedoeld?

  • beginnend online marketeers
  • online marketeers die meer willen weten van SEO
  • beginnend SEO specialisten
  • content/ webredacteuren

Programma

  • Content en SEO
  • Autoriteit, hoe vergroot je de autoriteit van je content
  • Maak de performance van je activiteiten inzichtelijk


Donny Mast

Meer informatie nodig? Vraag het Donny Mast