Een feestje waard: 14 nieuwe internationale Digital Analytics experts.

 Blogs
Een feestje waard: 14 nieuwe internationale Digital Analytics experts

De geslaagden ontvangen hun Diploma van de Internationale Analytics Academy (IAA)

Data-driven marketing is hot, maar aan dedicated Digital Analytics experts is een schreeuwend tekort op de markt. Maxlead nam initiatief en leidde een internationale groep Digital Analytics consultants op. Ons internationale netwerk bestaat nu uit 25 Digital Analytics consultants. In september start een nieuwe groep, waaraan ook Analytics medewerkers van onze klanten kunnen deelnemen.

IAA – Internationale Analytics Academy

In navolging van onze Maxlead Academy – het opleidingsprogramma van 6 maanden voor Paid & SEO marketeers – is Maxlead in oktober 2016 begonnen met een internationale variant voor Digital Analytics consultants. Eerder verscheen hierover al een blog. Begin februari vierden we de diploma uitreiking van de IAA, de Class of 2017 in Bratislava, Slowakije. En dat was zeker een feestje waard!

Intensieve training

Na 5 intensieve trainingsweken binnen 4 maanden tijd is de groep Digital Web Analytics consultants niet alleen geslaagd, maar ook al druk aan het werk voor klanten. Het was een succesvol traject waarin het gonsde van de Tagmanager snufjes, JavaScript diamantjes en Debug acties waar RegEx in het kwadraat aan bod kwam. Ook Consultancy en Analyse skills kregen veel aandacht in het programma. Het programma is zo succesvol dat de volgende Academy in september alweer van start gaat.

Internationale Analytics Academy2

Sterk internationaal netwerk

Maxlead heeft al 10 jaar een partnership met Online Marketing Agencies in diverse andere landen; het Everywhere netwerk. Samenwerking was tot nu toe gericht op internationale klanten. De toekomst van Digital Analytics en de behoefte aan ervaren mensen die dit vakgebied beheersen bij al onze netwerk agencies, deed ons besluiten zelf een pragmatisch en zeer vakinhoudelijk opleidingsprogramma op te zetten. Iedere agency recruit mensen in het eigen land. Samen verzorgen we de training en opleiding op internationale locaties. Met de Internationale Analytics Academy hebben we de krachten en inspanningen van alle agencies in een win-win situatie benut. Het resultaat is een zeer hechte groep van 25 Digital Analytics collega’s die elke technische of analytische klus vol enthousiasme oppakken.

Eigen analytics-experts laten opleiden?

In September start de nieuwe lichting, nu met aansluiting van onze Zweedse partner Klikki. Trainingen vinden plaats in Nederland, Duitsland, Slowakije en Zweden. De IAA van september staat nu ook open voor medewerkers van onze klanten.

Deel deze pagina

Geef een reactie