Inbound Marketing in 2020.

 Blogs
Inbound Marketing in 2020

Welke ontwikkelingen binnen digital marketing kunnen we in 2020 verwachten? Onze consultants en experts vertellen wat er gebeurt binnen hun vakgebied en wat belangrijk is om in de gaten te houden. In dit blog richten we onze blik op Inbound Marketing.

Met Inbound Marketing denk je van buiten naar binnen. Mike Orizand, Head of Inbound Marketing, vertelt hoe je jouw potentiële klant helpt bij het vinden van de juiste informatie, hoe je erachter komt welke pijnpunten je klant ervaart en waar jij hen bij kunt helpen.

Stap uit het product

We zien dat het voor veel bedrijven nog erg lastig is om uit het product te stappen en te denken in toegevoegde waarde: welke problemen spelen er bij je klanten en welke bijdrage lever jij bij het oplossen daarvan? Men denkt vaak nog steeds in productinformatie, maar dat is het juíst niet. Het gaat om het creëren van marketingcontent en dat is echt een hele andere tak van sport met andere inhoud.

Verifieer je persona’s

Veel partijen stellen persona’s en buyer scenario’s op, maar verifiëren die niet bij hun leads en klanten, daardoor blijven ze vaak in hun eigen bubbel van aannames. Ga eens met nieuwe klanten of leads in gesprek over hoe het oriëntatieproces ging, waar ze tegenaan liepen, wat hun probleem oorspronkelijk was en hoe ze uiteindelijk jouw product of oplossing hebben gevonden. Nieuwe klanten en leads weten dit vaak nog erg goed en kunnen veel waardevolle informatie hierover geven.

Bouw merkvoorkeur op

Als je de juiste helpende content maakt, kun je bij potentiële klanten in een veel eerder stadium een voorkeurspositie bereiken. Een klant heeft vaak meerdere touchpoints of interacties voor hij tot aankoop overgaat. De kunst is om merkvoorkeur op te bouwen en klanten via Marketing Automation te nurturen tot warme lead.

Betrek je dealerkanaal

Het leuke is dat je Marketing Automation voor zowel B2B als voor B2C kunt opzetten en uitwerken. Als je werkt met een dealerkanaal en erin slaagt om de juiste en opgewarmde leads bij je dealers aan te leveren, zorg er dan ook voor dat de dealer weet welke content iemand bekeken heeft zodat ze goed snappen met welke informatie een klant binnenkomt. De klant online laten oriënteren, informeren, opwarmen en uiteindelijk de showroom of winkel in krijgen, dat is voor mij de omnichannel gedachte waar meer bedrijven aan moeten werken.

Wil je meer weten over online marketing in B2B?

Download het Whitepaper ‘De toekomst van internationale B2B marketing’

In dit gratis whitepaper ontdek je hoe 4 belangrijke trends in online B2B marketing groot effect hebben op je business. Het tweede deel vertelt hoe je als marketing manager met behulp van inbound marketingtechnieken weer grip krijgt op leads en klanten in hun buyer journey.

Download hier het B2B ebook

In dit e-book geven we je 8 tips om potentiële klanten al vroeg in hun journey te binden aan jouw merk, product of dienst.

 

Geef een reactie