Maxlead Academy goes Dublin.

 Blogs
Maxlead Academy goes Dublin

Google riep dit jaar een heuse ‘Talent Factory’ in het leven, met als doel jongeren met een passie voor online marketing op te leiden. Dit in samenwerking met verschillende online marketing bureaus in Nederland, waaronder Maxlead. Een mooie kans om talent te scouten voor de ‘Maxlead Academy’ die oktober dit jaar van start ging. Een aantal van de nieuwe talenten voor dit speciale opleidingsprogramma zijn dan ook via deze weg bij Maxlead terecht gekomen, waardoor het hele team begin november in het vliegtuig stapte richting Dublin, op naar Google!

Na een aantal trainingsdagen in Nederland was een bezoek aan het Europees hoofdkantoor van Google in Dublin namelijk de laatste fase in de Google Talent Factory. Aangezien de samenwerking met online marketing bureaus als Maxlead erg belangrijk is voor Google, werd de hele Maxlead Academy crew uitgenodigd om het evenement bij te wonen. Nieuwsgierig wat er allemaal te zien en te leren was? Wij doen uitgebreid verslag!

Het programma bestond uit drie dagen vol trainingen, interessante cases en een rondleiding door het Google ‘imperium’. ‘s Avonds was er uiteraard tijd om het mooie en gezellige Dublin te verkennen.

Dag 1: Case Study

Dag 1 stond in het teken van een case study, waarin de deelnemende agencies werden opgesplitst en heringedeeld in nieuwe teams. Hiermee ontstond direct een uitdaging, want hoe werk je efficiënt samen met mensen die je net hebt ontmoet? De opdracht was om een marketingplan te maken voor de fictieve sport & outdoor keten ‘Hibernia’. De naam Hibernia, zo ontdekte wij later tijdens een avondwandeling in de straten van Dublin, was afgeleid van het gelijknamige Hibernia College, gelegen op een steenworp afstand van Google HQ. Het doel was om twee elkaar tegensprekende directeuren te overtuigen om te kiezen voor jouw online marketing bureau. Een van die directie-rollen werd glansrijk vertolkt door Maxlead’s eigen Human Capital Coach Kristin Mellink. De opdracht kwam ten einde met korte pitches van de teams.

img_2928

Leo: “De case study maakte duidelijk hoe belangrijk het is om met verschillende soorten mensen te kunnen werken. Als consultant moet je jezelf in de klant kunnen inleven om erachter te komen wat de klant nou eigenlijk van jou nodig heeft. Pas als je de klant en zijn behoeften volledig begrijpt kun je goed strategisch advies geven.

De avond werd onder het genot van live muziek (Ierse Folk) en een stevige pint Guinness afgesloten in de legendarische Temple Bar.

Dag 2: Advanced Training

Dag 2, we noteren 08:15, wordt de Maxlead crew door Talent Factory door organisator Simone van Google begeleidt naar het ontbijt. Full English breakfast voor de liefhebber, maar uiteraard ook tal van gezondere ontbijt varianten en er was zelfs een barista in huis. Het mag gezegd worden: Google zorgt goed voor haar personeel. Zo getuige ook het indoor zwembad, de sportschool, huisarts, masseur en vele andere extra’s waar Googlers gebruik van kunnen maken.

Dennis: “Ik vond het mooi een kijkje te nemen in de keuken van één van de grootste bedrijven ter wereld. Bij Google ligt de focus echt op het welzijn van de werknemers, dat was wel af te zien aan al de faciliteiten, van een uitgebreid ontbijt tot sportschool met fysio.

img_2914

Na het ontbijt, stipt om 09:00, de eerste training: Attribution & Multi-screen strategies. Hierna volgden de trainingen elkaar in rap tempo op; Advanced Search, Programmatic Marketing, Google Analytics, Full Funnel Marketing en tot slot Working with Google.

Rosa: “Het mooiste aan de trainingen bij Google vond ik de ‘full funnel approach’ waarin alle fases die een consument doorloopt aan bod komen en waarin de verschillende facetten van online marketing elkaar kunnen versterken.

Veel tijd om bij te komen was er niet, want Google had ook een avondprogramma georganiseerd. Te beginnen met tapas eten in een markthal waar letterlijk de gehele menukaart voorbij is gekomen om vervolgens met een drankje verder te gaan in een naastgelegen club. Het bleef nog lang gezellig, maar de wekker zou weer vroeg gaan…

Sam: “Het was erg leuk en leerzaam om kennis te maken en ervaringen uit te wisselen met de juniors van andere online marketing agencies.

Dag 3: Pitchen!

Dag 3 draaide om consultative selling. De gehele ochtend werd de talent factory klaargestoomd om in de middag de eindopdracht uit te voeren. De opdracht: een bedrijf kiezen, een passend marketingplan bedenken en het uitgewerkte plan vervolgens pitchen aan de Google-jury. De catch: het plan moest klaar zijn binnen het uur. Met de start van de eindopdracht was de competitie officieel geopend, want nu was het iedere agency voor zich. Team Maxlead koos ervoor een Full Funnel Marketing strategie op te zetten voor hun bestaande klant Dopper en voor de final pitch werden Laure en Dennis naar voren geschoven. Zij wisten de jury en het publiek te overtuigen en zo won Maxlead de strijd van de acht andere agencies! De prijs? Een Google-waterfles voor alle teamleden; alsof het zo had moeten zijn.

Na de eindopdracht trok het hele gezelschap naar de Google store en kregen alle deelnemers €15 shoptegoed. Hierna was het moment echt daar om de Talent Factory af te sluiten, Google te bedanken voor de gastvrijheid en afscheid te nemen van alle nieuw opgedane contacten.

img_2947

Laure: “Het waren drie zeer intensieve, maar ook zeer leerzame dagen! We sloten het programma geweldig af met het presenteren van de winnende(!) pitch.

Na drie intensieve dagen in Dublin ging het Maxlead Academy team terug naar Nederland. Het hoofd gevuld met nieuwe kennis en goede herinneringen, om na een weekendje bijkomen de opgedane kennis te delen met collega’s en volop in te zetten voor Maxlead’s klanten! Naast het feit dat de trainingsdagen enorm leerzaam waren, was het veel waard om elkaar beter te leren kennen.

Deel deze pagina

2 reacties op Maxlead Academy goes Dublin

  • Ramon Gulikers zegt:

    Leuk artikel en mooie ervaring!!

  • Harry Kraakbeen zegt:

    Ik heb eens een soortgelijke training gehad bij Duckduckgo en dat was ook zeer verfrissend!

  • Geef een reactie