Maxlead zomerblog: online inspiratie.

 Blogs
Maxlead zomerblog: online inspiratie

Het is zomervakantie. Even genieten van de rust en tegelijkertijd nieuwe ideeën opdoen. Het leek ons een goed idee om u op vakantie te sturen met nieuwe inspiratie. Vandaar deze zomerblog met campagnes die wij speciaal voor u hebben geselecteerd omdat ze innovatief, spraakmakend of gedurfd zijn. In veel van deze voorbeelden is online en offline marketing geintegreerd in één sterk concept. En dat is volgens ons ook precies hoe het zou moeten. Een fijne zomer toegewenst namens het hele Maxlead team!  

Interactieve “Window Shopping” – Ocado

Speciaal voor onze Retail klanten dit geweldige voorbeeld. We horen het steeds: mobiel is het smeermiddel dat on- en offline marketing met elkaar verbindt. Ocado, een Britse thuisbezorg-service (vergelijkbaar met Albert.nl), heeft dit goed begrepen. In Britse winkelstraten bieden zij consumenten de mogelijkheid online te shoppen via hun mobiele telefoon en hun bestelling thuis te laten bezorgen. Naast sales levert dit natuurlijk bovenal geweldige PR op die goed aansluit bij hun missie: “To revolutionise the way people shop forever, by giving them a uniquely innovative and greener alternative to traditional grocery shopping.”

**video**

Laat je baard staan voor Duitsland – Philips Duitsland

Tijdens het afgelopen EK bedacht onze klant Philips Duitsland deze campagne om de verkoop van de nieuwe Philips Styleshaver te promoten. Alle mannen in Duitsland werden gestimuleerd om hun baard te laten staan zolang Duitsland nog deelnam aan het Europees Kampioenschap 2012. Via het uploaden van je eigen baardstijl op de Philips pagina kon je een Meet & Greet winnen met de trainer/coach van Hamburger SV, Jürgen Klopp, tijdens de finale van het EK. Na afloop van het EK werd iedereen gevraag hoe zij hun baard weer eraf gingen halen en of ze hierbij de nieuwe Philips Styleshaver nodig hadden. Uiteraard kon je, ook weer na het uploaden van verschillende baardstijlen, deze Styleshaver winnen, maar ook nog vele andere prijzen….. Ook hier: een goed voorbeeld van crossmediale marketing, waar Search marketing uiteraard een onderdeel van was!

**video**

Creatief met niet vindbare pagina’s – SEO

Dit geweldige voorbeeld uit ons eigen vakgebied vonden we op www.frank-ly.nl. Matthijs Roumen van Tribewise schrijft hierover :”De 404 van een site is vaak een verloren plekje met een saaie standaard tekst. Gelukkig kan het ook anders! Bewijst 404st (for-oh-for-est, há!), een mooie bonte verzameling van goede 404 pagina’s.”Hier kunnen wij het alleen maar hartgrondig mee eens zijn. Dus daarom laten we graag deze voorbeelden nog een keer zien:

Meer voorbeelden op http://404st.com/

Walibi Connect – Walibi België

We hopen dat het ook snel naar onze klant Walibi Holland komt, maar de buren in België hebben het al. WALIBI CONNECT is een unieke manier om een live ervaring in het park te delen met de virtuele wereld via Facebook. Met behulp van een speciale gratis armband kunnen bezoekers in het park automatisch een boodschap posten op hun Facebook prikbord, zonder dat ze hiervoor een smartphone of computer nodig hebben.

Nike+ Fuelband

Deze kennen we waarschijnlijk allemaal. Het begon ooit in 2006 met Nike+, een gezamenlijk initiatief van Apple en Nike, waarmee je als individuele hardloper je eigen tijden en routes kon bijhouden, vrienden kon uitnodigen om je via Facebook aan te moedigen of ze zelfs uit te dagen voor een wedstrijdje. Het platform werd steeds verder uitgebreid met o.a. de Nike+ sportsband en sinds kort is er ook de Nike+ Fuelband, waarmee Nike het platform uitbreidt naar alle sporten. Alle beweging via de Fuelband wordt gemeten op basis van tijd, afstand en verbrande calorieën. “The more you move, the more NikeFuel you earn”. Wij vinden dit zo’n mooi voorbeeld, omdat het Nike in staat stelt persoonlijke communicatie aan te gaan met haar consumenten. En op die manier ook precies consumentengedrag en -patronen in kaart kan brengen. Slim.

**video**

Klein, het nieuwe groot – Triodos Bank

Kijk, daar houden we nu van. Een opvallend positieve boodschap in deze commercial van Triodos Bank. Ook hier een crossmediale aanpak: de commercial werd (volgens de eigen Facebook pagina) éénmalig op TV uitgezonden. Sociale media moet voor verdere verspreiding zorgen. Ook worden radiocommercials en e-mailings ingezet.

**video**

Converse Canvas Experiment

Ok, deze is alweer wat ouder. Maar het blijft een briljant concept dat op zoveel manieren in te zetten is! Mogen we trots op zijn, want het is bedacht door een Nederlands/Zweeds bureau: Perfect Fools.

Resultaat: niet alleen 50% meer sales in de winkels waarin deze interactieve schoenenmuur werd geplaatst, maar ook 800.000 Facebook fans na 1 maand.

**video**

Heeft u zelf ook een mooi voorbeeld dat u graag met ons wil delen? Laat hieronder uw reactie achter!

 

Geef een reactie