Online advertising trends die je niet mag missen.

 Blogs
Online advertising trends die je niet mag missen

Welke ontwikkelingen binnen de diverse advertising kanalen kunnen we in 2020 verwachten? Onze consultants en experts vertellen over welke specifieke trends binnen hun vakgebied belangrijk zijn om in de gaten te houden. 

SEA: focus op de transitie naar automated bidding

Head of SEA Maurice Kaan vertelt over smart bidding, cross channel advertising en dynamisch adverteren door middel van feeds.

“Waar de afgelopen jaren vooral de verschuiving van desktop naar mobiel de boventoon voerde in het online landschap, ligt de focus nu met name op de transitie naar automated bidding.

Eerder werkten de algoritmes van Google nog suboptimaal, maar nu kunnen ook kleinere accounts smart bidding inzetten. Met de juiste kpi’s en conversies kun je efficiënter en slimmer adverteren dan je zelf handmatig nog kunt doen. Het is goed om hier eerst mee te testen, ben je tevreden met het resultaat dan bespaart dat veel tijd en kun je bijvoorbeeld aan de slag met Google Optimize, maar zorg dan wel voor een gefundeerd testplan.

Ook zijn er binnen het Google platform steeds meer mogelijkheden gekomen om cross channel te adverteren via bijvoorbeeld smart display,discovery ads, local campaigns en smart shopping, waardoor je nog beter zichtbaar kunt zijn met de juiste boodschap op het juiste moment.

Dynamisch adverteren door middel van feeds zou ook inmiddels de aandacht moeten hebben. Een feed die dagelijks geüpdatet wordt is een minimale vereiste. Zelf werken wij met Channable waardoor we in staat zijn om geavanceerde geautomatiseerde campagnes op te zetten voor paid advertising.

Voor omnichannel spelers geldt dat het alle informatie in Google My Business te allen tijde op orde moet zijn, je wilt geen klanten mislopen omdat bijvoorbeeld de openingstijden niet kloppen. Een centraal systeem dat automatisch de meest up to date informatie doorgeeft aan Google is geen overbodige luxe.”

____________________________________________________________________________________

Programmatic advertising: zorg dat de boodschap tijdens de hele customer journey aansluit

De afgelopen periode is er een aantal ontwikkelingen geweest die een flinke stempel hebben gedrukt op programmatic advertising. Sander Valkonet, Head of Display, praat je bij.

“Vooral op het gebied van privacy en machine learning zijn flinke stappen gemaakt. Ook zijn de mogelijkheden om traditionele media steeds meer via programmatic in te kopen, groter geworden. Zo is het mogelijk om je videospot op programmatic op smart tv’s bij consumenten in huis in te kopen, kunnen radiospots ingezet worden op spotify en kun je inkopen op de digitale borden op de NS stations of langs de weg. Ook in 2020 komen er weer meer media inkoop mogelijkheden bij.

Om deze ontwikkelingen goed te benutten is het van belang dat de boodschap tijdens de hele customer journey naadloos aansluit op de behoefte van de klant. Je digitale concept moet dus kloppen, daarna is het zaak om de technische vertaalslag te maken zodat het concept op een schaalbare manier ingezet kan worden binnen de juiste media.

Wat mij betreft zou de focus dan ook hierop moeten liggen. Maar ook measurement van de media inkoop is iets wat op de agenda moet staan. De juiste kpi’s en targets voor uitingen en de campagne bepalen. Pas dan weet je of een campagne een succes is geweest.”

____________________________________________________________________________________

Social media: offline en online worden steeds effectiever verbonden

Er gebeurt veel op facebook, snapchat, instagram, pinterest en Linkedin, te veel om hier kwijt te kunnen. Daarom maakte social consultant Mike Verbruggen voor jou een selectie van de belangrijkste trends:

“Facebook komt in 2020 met Campaign Budget Optimization waarmee de optie om je budget in te stellen op adset level komt te vervallen. Wat de gevolgen hiervan zijn, is nog niet duidelijk vooral als het gaat om korte split testen. Ook komt Facebook met Whatsapp for Business waarmee je kunt adverteren in Whatsapp.

Snapchat kun je nu ook gebruiken voor feed based advertenties en dat geeft de mogelijkheid om dynamic product ads campagnes te draaien. Er zijn nieuwe targeting mogelijkheden bijgekomen zoals ad engagement, reach & frequency waarbij je vooraf advertentieruimte kunt inkopen en zo goedkoop mogelijk kunt adverteren.

Je ziet dat Facebook en Snapchat steeds meer proberen offline en online met elkaar te verbinden. Zo meet Facebook offline verkeer via store visits en kun je offline sales aan je online campagnes koppelen. Op Snapchat kun je bijvoorbeeld mensen targeten die zich in een van je vestigingen bevinden en via Foot Traffic Insights kun je mensen retargeten die op je locatie zijn geweest.

Sinds kort kun je ook adverteren op Pinterest. Ze hebben net als Facebook en Snapchat feed based mogelijkheden. Daarnaast kun je campagnes ook optimaliseren voor de fase in de customer journey: awareness, consideration of action. Ook kun je zoekwoorden toevoegen in je targeting opties, de data uit SEA kun je hierbij goed inzetten.”

Wil je meer weten over de ontwikkelingen binnen de advertising kanalen? Neem contact met ons op via 071 542 53 06 of info@maxlead.com.

Geïnteresseerd in de trends binnen andere vakgebieden? Lees ook onze blogs:

 

Geef een reactie