Updates en ontwikkelingen in de SEO-wereld.

 Blogs
Updates en ontwikkelingen in de SEO-wereld

Welke ontwikkelingen binnen digital marketing kunnen we in 2020 verwachten? Onze consultants en experts vertellen wat er gebeurt binnen hun vakgebied en wat belangrijk is om in de gaten te houden. In dit blog de trends voor SEO.

In de SEO-wereld blijft het een aaneenschakeling van updates en ontwikkelingen. Ramon Gulikers (SEO Account Strateeg) en Olinda Luksen (Head of SEO) sommen er een aantal voor je op.

Vindbaarheid op mobiel

Mobielvriendelijkheid van je website is nog altijd enorm belangrijk, denk aan bijvoorbeeld app-indexing, progressive web apps (PWA) en accelerated mobile pages (AMP). Ook performance (laadtijd) is essentieel voor mobiele prestaties.

Hoe vreemd we het verschijnsel ook mogen vinden, we zien dat voice search blijft groeien. Dat betekent dat je erbij moet stilstaan of je vraag-antwoord content in orde is en of jouw content dus problemen oplost.

Indexeren en Javascript

Aan de technische kant gebeurt veel: JavaScript is een prachtige techniek, maar kan problemen opleveren als het op indexeren aankomt. Met de opkomst van JavaScript Frameworks is dit dan ook het eerste waar wij tijdens een SEO-audit naar kijken, zeker bij nieuwe websites. Als Google je site niet kan renderen en indexeren ben je op het gebied van SEO al snel uitgeschakeld.

Jouw informatie direct op Google

We zien dat Google de gebruiker steeds beter in de eigen omgeving wil bedienen: gedeeltes van je website kunnen al in Google worden vertoond; denk bijvoorbeeld aan FAQ’s, producten in je webshop, recepten en filmpjes. Hoeveel invloed dat op SEO zal hebben, is nog niet duidelijk, maar dit zal de komende jaren steeds meer gaan spelen.

Meten is weten

Ook zien wij dat veel bedrijven nog te weinig resultaten meten: wat leveren alle SEO inspanningen nu op? Bedenk van te voren wat je wilt meten en stel de juiste KPI’s op. Maak per stakeholder een apart dashboard en geef iedereen die informatie die hij of zij nodig heeft om inzicht te krijgen in het effect van SEO op de website.

Wil je meer weten over deze ontwikkelingen? Neem contact met ons op via 071 542 53 06 of info@maxlead.com.

Geïnteresseerd in trends binnen andere vakgebieden? Lees ook onze blogs:

 

Geef een reactie