Wie is toch die man Tom Wentholt.

 Blogs
Wie is toch die man Tom Wentholt

Je kent de reclame wel, “wie is toch die man die ’s zondags het vlees snijdt?” Die man wiens gezicht je wel bekend voor komt, maar je eigenlijk niet goed kan plaatsen. In de maandelijkse rubriek “Wie is toch die man/vrouw die…” staat één Maxleader in de spotlights en stellen hem of haar 10 korte vragen. Deze maand is het Tom Wentholt (37) die 10 vragen beantwoordt.       

Wat heb je meegenomen en waarom?
Ik heb een 5 string banjo meegenomen. Dit instrument wordt veel gebruikt in de Bluegrass muziek. Ik wilde dit instrument al een tijdje leren bespelen dus toen heb ik er één gekocht. Door middel van zelfstudie en het bekijken van YouTube filmpjes leer ik de Banjo bespelen en als ik meer tijd heb zal ik ook echte lessen gaan volgen. De banjo staat symbool voor mijn passie voor muziek en het altijd blijven doorleren.

Omschrijf jezelf in 3 woorden
Nuchter, visueel ingesteld met gevoel voor humor

Wat houdt je werk in?
Ik ben teammanager van het analytics team. Het werk omvat vooral het managen van het team en mezelf. Ik ben betrokken bij de opzet van nieuwe trajecten en ik zorg ervoor dat de juiste persoon op het juiste project zit. Ik ben verantwoordelijk voor de ontwikkeling van het team en toevoegen van nieuwe diensten. Daarnaast ben ik zelf ook nog betrokken bij het adviseren van klanten. Het trekken van juiste conclusies uit de enorme hoeveelheid data is de uitdaging. Data moeten inzichtelijk gemaakt worden en behapbaar zijn.

Waarom heb je voor Maxlead gekozen en wanneer ben je begonnen bij Maxlead?
Ik ben in 2010 bij Maxlead begonnen. Daarvoor werkte ik bij Nuon en daar was ik al verantwoordelijk voor web analytics. Het werken voor verschillende klanten trok me erg aan en de kijk die Rosanne de Kruijf en Rob Steenbrink op online marketing hadden, gaf voor mij de doorslag. Het was tijd voor een nieuwe uitdaging.

Koffie of thee? Koekje erbij?
Koffie zwart en sterk.

Wat maakt je werk leuk?
Het leukste van team manager zijn is om de ontwikkeling in het team te zien. Het volgen van de teammembers en zien hoe ze zich ontwikkelen is gewoon ontzettend leuk. Ook om te zien wat we als team voor elkaar krijgen is erg motiverend. Daarnaast zijn er steeds weer nieuwe ontwikkelingen waar we op in kunnen springen. Dat houdt mijn werk afwisselend en vernieuwend.

Wat doe je het liefst als je thuis bent en niet werkt?
Ik ben gek op koken, daarin kan ik mijn creativiteit goed kwijt. Zoals ik al eerder zei muziek is mijn passie en ik houd van allerlei soorten stijlen. Verder beoefen ik volleybal en kijk ik graag voetbal.

Naar de bios of Netflix?
Netflix! Ik ben echt een serie kijker denk aan Breaking Bad, Fargo en Better call Saul. Op Netflix hebben ze overigens ook hele goede documentaires.

Huisdieren of kinderen?
Ik ben allergisch voor huisdieren. Ik heb 2 kinderen; Lukas (5) en Jolien (3)
Vrijdag is voor mij Pappa dag en dan ben ik druk met ze in de weer.

Hoe zie je de toekomst van online marketing?
Ik denk dat de toekomst ligt in Predictive analytics . In plaats van verklaren wat er gebeurd is gaan we voorspellen wat er gaat gebeuren. Analytics gaat een belangrijke rol spelen in het herkennen en verklaren van patronen in data. Daarnaast gaat Marketing automation heel belangrijk worden in de online marketing strategie die hiermee veel specifieker en persoonlijker wordt.

Deel deze pagina

Geef een reactie