Consumentenbond: Millennials activeren op Social Media

Consumentenbond: Millennials activeren op Social Media.

 Cases

Zeker Online is de campagne van de Consumentenbond die actie voert tegen locatie tracking zonder expliciete toestemming op Android telefoons.

Proces

We zijn begonnen met het opstellen van het Content Marketing plan dat ten grondslag ligt aan de campagne Zeker Online. Door middel van een klantanalyse werd bekeken wie de millennial is, wat zijn motivaties en angsten zijn en hoe we ze kunnen bereiken.

Op basis van die gegevens zijn we aan de slag gegaan met het ontwikkelen van prikkelende, korte video’s die aanzetten tot actie. Om te testen welke video’s het beste werken zijn er verschillende varianten gemaakt en ingezet als A/B test. Ook zijn er voor 4 steden video’s gemaakt met daarin specifiek de stad genoemd: “Hey, jij daar in Utrecht”.

Deze video’s zijn gebruikt als ads in YouTube, op Instagram, Facebook en Snapchat. Hierbij zijn alleen de Android gebruikers getarget. In de laatste week van de campagne hebben we op de verschillende platforms een remarketing campagne ingezet met een andere video om degenen die de petitie nog niet getekend hadden alsnog aan te sporen. Tot slot hebben we de mensen die de petitie wel hebben getekend, bedankt voor hun steun.

Om alles goed te analyseren en optimaliseren is een Google Datastudio dashboard ontwikkeld.


Resultaat

Op Instagram, Facebook en Snapchat zijn in totaal 3,2 miljoen impressies van de video gegenereerd tegen zeer lage kosten per klik en hoge doorklikratio’s. Op YouTube is de video 1,5 miljoen keer vertoond. In totaal resulteerde dit in circa 106.000 bezoekers op de landingspagina en meer dan 50.000 mensen die actie hebben ondernomen om de petitie “Stop Google” te tekenen.

De Consumentenbond is op 21 november 2018 naar Google gegaan om de petitie live te overhandigen. Pim van der Feltz, Country Director van Google Nederland reageert: “We vinden het belangrijk dat Google-gebruikers begrijpen hoe en waarom we gegevens verzamelen en wat voor privacy-instellingen er zijn, zodat ze bewuste keuzes maken. We werken hard aan het verbeteren van onze privacy-instellingen en bestuderen de feedback van de Consumentenbond om te zien wat we nog meer kunnen doen.”