KWF waarschuwt wanneer de zon gaat schijnen

KWF waarschuwt wanneer de zon gaat schijnen.

 Cases

Maxlead helpt KWF met het verspreiden van de ‘Smeren, Kleren, Weren’ campagneboodschap via een dynamische display campagne geautomatiseerd op de zon.

Zoals velen weten is de Nederlandse zomer geen garantie voor een overvloed aan zonneschijn en valt er zo nu en dan nog weleens een regenbui. Om een zo relevant mogelijke boodschap te creëren wilden we uitsluitend op de juiste momenten adverteren. Er is daarom besloten om de display campagne te automatiseren op basis van zonkracht.

Hoe is de automatisering opgezet?

De campagne automatisering is gebaseerd op een zonkracht index (UV) en geolocaties. Dit houdt in dat onze in house developers een relatief klein script hebben geschreven waarin zij gebruik maakten van de Display & Video 360 (DV360) API en de Buienradar API. Buienradar is gebruikt omdat zij precieze en up-to-date zonkrachtdata genereren van 36 locaties in Nederland. De geolocaties zijn verdeeld over de 12 Nederlandse provincies. Met het koppelen van de API’s werd het mogelijk een campagne te creëren die automatisch geactiveerd en gepauzeerd werd op basis van externe weerdata. Dus op het moment dat de zon ging schijnen werd de campagne geactiveerd en werd de boodschap via banners verspreid onder de doelgroep. Omdat de campagne afhankelijk was van de zon, zijn de resultaten nauwlettend gemonitord en is de campagne meerdere malen geoptimaliseerd.

Hoe is de doelgroep getarget?

Om de boodschap zo relevant mogelijk te laten zijn voor ouders met jonge kinderen, is de targeting nauwkeurig geselecteerd. Targeting op weer gerelateerde websites was vanzelfsprekend, maar ook targeting door middel van Google audiences & 3th party cookie inzet ontbrak niet. Minstens net zo belangrijk was het device waarop getarget werd. Uiteraard was de banner zowel op mobiel als op desktop te gebruiken, maar werkte hij net wat intuïtiever op mobiel. Daar werd bij de uitlevering dan ook de focus op gelegd.

Welke banner kreeg de doelgroep te zien?

Het creatieve deel van deze campagne kwam aan bod bij de inzet van de interactieve banners en de doelgroep die daarbij werd geselecteerd.  De doelgroep werd bij het zien van de banner gevraagd om een spelletje met een hoed te spelen. De uitlevering van banners werd verhoogd op websites waar mensen meer geneigd waren om het spelletje te spelen. Hierbij kon, naast viewability, ook geoptimaliseerd worden op basis van ‘interaction time’.

Wanneer zon ging schijnen werd de campagne geactiveerd en werd de boodschap via banners onder de doelgroep verspreid.

De campagneresultaten hebben zowel de doelstellingen als de verwachtingen van de klant overtroffen. Door de creatie van een dynamische campagne gebaseerd op de combinatie van DV360, Google Cloud en externe data (Buienradar) is het gelukt de juiste boodschap op het juiste moment over te brengen. Deze display campagne heeft onderstaande resultaten bereikt:

Ben je na het lezen van deze case geïnteresseerd geraakt in de mogelijkheden van display adverteren voor jouw bedrijf? Neem dan een kijkje op onze display pagina of neem vrijblijvend contact op met onze display expert Sander Valkonet.