Maxlead helpt Skil bij de migratie van 34 landenwebsites

Maxlead helpt Skil bij de migratie van 34 landenwebsites.

 Cases

De verwachting leefde bij Skil "wij gaan een deel van ons verkeer verliezen door alle migraties". Het tegendeel bleek waar te zijn.

Het proces

In het geval van Skil werden meerdere websites samengevoegd tot een nieuwe domeinnaam. Voor de overgang naar de nieuwe domeinnaam is het belangrijk redirectlijsten aan te leveren bij de webbouwer van Skil, aangezien de URL’s wijzigen. Van te voren is afgestemd hoe de webbouwer deze redirectlijsten het liefst ontvangt.

Van tevoren hebben we uit verschillende bronnen de URL’s van alle websites die gingen verhuizen uitgedraaid en daarachter de nieuwe URL (equivalent) gezet. De webbouwer bereidt vervolgens het ‘redirect-proces’ voor zodat de huidige URL’s tijdens de migratie worden doorgezet naar de nieuwe URL’s (1-op-1) via de statuscode HTTP 301 Permanently Moved. Hiermee zeggen we tegen zoekmachinespiders dat de oude URL’s uit de zoekmachine-index moeten worden gehaald, en de nieuwe erin. Ga je niet secuur om met het maken van redirectlijsten, bestaat de kans dat oude URL’s eeuwig in de index blijven hangen of dat de oude en nieuwe website volledig uit de index verdwijnen.

Nadat de webbouwer de redirect-statuscode HTTP 301 Permanently Moved heeft ingezet op elke URL, doen wij hier nog een grondige check op.

Daarnaast voeren wij direct na live-gang een check uit op allerlei technisch en content gerelateerde aspecten of de nieuwe website bereikbaar is voor zoekmachinespiders en de belangrijkste SEO-elementen goed staan. Ook houden we de data in Google Search Console en Google Analytics in de gaten of het verkeer op de oude URL’s afneemt en de nieuwe URL’s dit overnemen. Zeker voor Skil is dit een belangrijk aspect, aangezien zij met veel landen-websites te maken hebben. Zo moeten Belgen de Belgische website te zien krijgen en Nederlanders de Nederlandse website. Vandaar ook dat de technische controle zo belangrijk is.

.

Het resultaat

Inmiddels zijn alle landenwebsites gemigreerd en heeft Skil aangegeven enorm tevreden en blij te zijn met de werkzaamheden en resultaten. De verwachting leefde ook bij Skil – dat zij een deel van hun verkeer zouden verliezen. Het tegendeel blijkt waar te zijn. Skil geeft aan dat het zeker de moeite waard is geweest om genoeg tijd en energie in de migraties te steken. Skil ziet de voordelen van onze samenwerking en neemt extra SEO-support af om de websites te optimaliseren en nog beter vindbaar te laten zijn in de zoekmachines.

Al met al een mooi en leerzaam proces voor ons – vanwege de omvang – maar zeker voor de klant!

Ook migratiebegeleiding nodig?

Lees hier meer over migratie van websites en vraag vrijblijvend informatie aan.