Q-Park: meer bezoekers naar parkeergarages via Google My Business

Q-Park: meer bezoekers naar parkeergarages via Google My Business.

 Cases

Maxlead helpt Q-Park Nederland bij het optimaliseren en beheren van het Google My Business account om lokaal beter vindbaar te zijn.

Een van de activiteiten voor meer lokale zichtbaarheid is het inrichten van een Google My Business (GMB) account. Q-Park had reeds een GMB-account, Maxlead heeft deze geoptimaliseerd en beheert momenteel de listings (locaties) en rapporteert de resultaten.

Wat komt er kijken bij zo’n optimalisatie?

  • Controle op de bestaande listings op juistheid van NAW-gegevens, openingstijden en een link naar de lokale webpagina.
  • Ontbrekende parkeerfaciliteiten-listings aanmaken aan het Q-Park account.
  • ‘Categorieën’ toevoegen aan elke listings: wil je op non-brand termen zoals ‘parkeren Amsterdam’ of ‘parkeergarage Amsterdam’ gevonden worden, dan kunnen categorieën daar goed bij helpen.
  • Foto’s per listing uploaden om resultaten in Google te verrijken.
  • Vanuit de listings linken de lokale webpagina’s. Aan deze URL’s zijn ‘tracking codes’ gehangen waardoor het in Google Analytics makkelijker is te meten wat het organische verkeer doet en of deze converteren.

Wat houdt het beheer in?

Alle listings worden wekelijks gecheckt op eventuele updates vanuit Q-Park of Google; bezoekers van de Google zoekmachine en ook Google zelf kunnen wijzigingen (zogenaamde updates) aangeven voor een locatie als ze vinden dat de informatie incorrect is. Zo kunnen updates worden aangegeven voor adresgegevens, categorieën, openingstijden en andere kenmerken. Voor Q-Park is het belangrijk dat deze ‘updates’ en ‘issues’ regelmatig worden gecontroleerd en opgelost voor het up-to-date en actief houden van alle listings.

Wat doen we aan rapporteren?

Uiteindelijk wil je natuurlijk weten wat al deze inspanningen opleveren. Maxlead maakt voor Q-Park elke maand een ‘local’-rapportage met informatie uit Google My Business en Google Analytics. Deze uitgebreide rapportage bevat verschillende informatie, waaronder het aantal opgevraagde routebeschrijvingen, telefoongesprekken, aantal weergaven in de zoekresultaten en Google Maps en ook het aantal bezoekers dat doorklikt naar de websitepagina’s.

Maxlead optimaliseert en beheert sinds maart 2017 het GMB-account van Q-Park.

.

Q-Park wil weten hoeveel bezoekers via de GMB-listings in parkeergarages terecht komen.

Uit de rapportage over 2017 is o.a. gebleken dat er een flinke stijging zit in het aantal opgevraagde routebeschrijvingen en website-bezoeken.

  • Grafiek van de procentuele (%) stijging in het aantal opgevraagde routebeschrijvingen sinds januari 2017.

Q-Park business case groei met local SEO

  • Grafiek van de procentuele (%) stijging in het aantal websitebezoeken vanuit de listings sinds januari 2017.

groei in verkeer Q-Park business case

Google My Business is na organisch verkeer het grootste medium voor Q-Park. Voor een bedrijf als Q-Park is dat niet vreemd want als je onderweg bent ga je vaak op zoek naar informatie om te parkeren. Daarom is het optimaliseren en beheren van het GMB-account ook zo belangrijk voor Q-Park.