Vacansoleil: maximale YouTube engagement

Vacansoleil: maximale YouTube engagement.

 Cases

Maxlead optimaliseerde de engagement op het Duitse YouTube kanaal van Vacansoleil.

Het proces

Allereerst is het YouTube kanaal ingericht, d.w.z. alle video’s een herkenbare naam gegeven op basis van de content en serie. Vervolgens hebben we het Premium Camping-kanaal gelinkt met een Ads-account zodat we alle statistieken tot in detail konden inzien.
De eerste video is een algemene trailer die getarget is op zoveel mogelijk mensen die mogelijk geïnteresseerd zijn in kamperen. Daarna zijn er campagnes aangemaakt op basis van een remarketing-strategie. Er is bij deze remarketing-strategie gekozen om met tussenpozen van 14 dagen de video’s te pushen. Dus als een viewer een video had gezien werd deze voor 14 dagen uitgesloten voor deze advertentieweergave. Daarnaast kreeg een viewer nooit 2x dezelfde video-advertentie te zien.

Er is eerst een breed publiek getarget met een algemene video van Premium Camping. Dit is een laagdrempelige video met als doel om de interesse te wekken in kamperen bij de doelgroep. Hierbij is gebruik gemaakt van targeting op voornamelijk twee Affinity Audiences; Family Focused en Family Vacationers.

Na de eerste video, de trailer, zijn er video’s van de serie: ‘On the road with Nadine Krüger’ gebruikt. Hier ging Nadine Krüger glijbanen testen. Wanneer viewers de video 30 seconden hadden gezien, werden zij na 14 dagen opnieuw getarget. Deze was langer (2m:34s), uitgebreider en bevatte rijkere content dan de eerste video.

Hierna werd wederom na 14 dagen een nieuwe video getoond aan de mensen die video 2 min. 30s hadden bekeken. Nadine Krüger gaat hier paragliden bij het Gardameer. Deze video was echter 5m:05s lang. In totaal heeft 18,3% de volledige 5m:05s afgekeken, wat een enorme engagement is en dus een hoge waarde heeft voor je merk.

Uiteindelijk werd de laatste video, minimaal anderhalve maand na de eerste video, getoond. Dit is een video van 3m:30s waarbij Nadine Krüger op bezoek gaat bij een *****(5)-sterrencamping. Ook had 32% de volledige video afgekeken, wat betekent dat de kijkers zeer engaged waren.


Het resultaat

Iedereen die 30 seconden van de algemene trailer (00m:37s) heeft afgekeken, werd getarget op de tweede video over waterglijbaan (2m:34s)) → vervolgens op de derde video over paragliding (5m:05s) → en als laatste op een video over *****5-sterren campings (3m:30s).

Verbeterde view rate:
Video 2 → 1: 46%
Video 3 → 2: 2%
Video 4 → 3: 32%
Algehele toename: video 4 t.o.v. video 1: 85%!

Deze toenemende view rate geeft aan dat het publiek steeds meer geïnteresseerd is in de video’s. Dit wil zeggen dat we een steeds relevanter publiek targetten oftewel onze doelgroep binnen de Duitse markt.

De kosten per views (CPV) nemen af naarmate de view rate toeneemt. In dit geval was er een afname van 25%.

Meer weten? Bekijk de  YouTube advertising pagina.