Contentcreatie.

Waar organisaties vaak tegenaan lopen is dat er niet altijd voldoende resources beschikbaar zijn om de benodigde content te maken. In een goede contentstrategie komen alle vormen van content terug: tekstueel, afbeeldingen, visueel en video’s.
Op basis van wat je de beoogde klant wilt vertellen, kies je de vorm die daar het meest geschikt voor is. Soms kan dit een blogartikel zijn, soms is een whitepaper handiger en sommige informatie kun je het beste in een video presenteren.
Welke vorm van content je ook kiest, de creatie is een onderdeel waar veel bedrijven op vast lopen.

Een paar valkuilen bij de creatie van content:

 • Als er copywriters intern beschikbaar zijn, is de werkdruk bij hen vaak erg hoog. De ervaring leert trouwens ook dat het schrijven van productgerelateerde content en marketingcontent andere vaardigheden vraagt.
  Het is dus niet gezegd dat de interne webredactie contentartikelen kan aanleveren waarmee je jouw marketingdoelstellingen kunt bereiken.
 • Veel bedrijven hebben vaak niet door dat ze over zichzelf aan het praten zijn. In zowel teksten als video’s gaat het al snel over ‘wij’, ‘ons’ en ‘onze producten’. Content Marketing gaat echter over de problemen, doelstellingen of frustraties van jouw (beoogde) klant en niet over jouw product of dienst.
 • Om inhoudelijk goede content te kunnen maken, is het van belang dat je de creator goed brieft. Denk aan input over tone of voice, do’s en don’ts en doelstellingen. Maar je bent ook verantwoordelijk voor het aanleveren van de juiste informatie.
  De juiste informatie moet vaak opgehaald worden bij diverse bronnen. Het uitvragen van al die bronnen én hen laten meebewegen is een vak apart.

Onderdelen van creatie

Wil je een goed eindproduct hebben dan raden we je aan om dit front heavy op te pakken. Denk aan:

 • de informatie bij de juiste mensen op te halen
 • briefings opstellen die geen ruimte laten voor misverstanden
 • de creator voldoende inhoudelijke input aanleveren

Op het moment dat je voldoende voorwerk hebt verzet, is de kans een stuk groter dat het resultaat naar wens is.

Wil je het goed doen?

Daar helpen wij je graag bij. Wij hebben veel ervaring met Content Marketingstrategieën en het verzorgen van de creatie van de content.

Wij kunnen het volgende voor je doen:

 • opstellen van de contentkalender inclusief kpi’s per content item
 • interviews afnemen met de juiste mensen
 • het vertalen van de informatie naar input voor de copywriter of creator
 • het opstellen van briefings die geen ruimte laten voor misverstanden
 • de daadwerkelijke creatie van de content in diverse talen (tekstueel, visueel, fotografie, video)
 • het keuren van content voordat we deze aan je opleveren/ het bijsturen van de creators
 • verwerken van feedback

 

Met wie werken wij samen?

Tekstueel

Wij werken samen met gespecialiseerde en ervaren copywriters. Zij zijn ‘native speakers’ van de taal waarin zij schrijven. Er wordt gewerkt aan de hand van gedetailleerde briefings. De copywriters worden ondersteund en aangestuurd door onze consultants. Samen leveren zij content die niet alleen goed leesbaar is voor jouw websitebezoekers, maar ook bijdraagt aan meer zichtbaarheid in de zoekmachines.

Visueel

Voor de creatie van visuele content zetten wij onze in-house designers in. Zij hebben ruime ervaring met diverse softwarepakketten. Omdat onze designers geen externen zijn, kunnen wij ze al in een vroeg stadium laten meedenken om op die manier de beste kwaliteit te kunnen leveren.

Video

Voor de creatie van video’s of animaties werken wij samen met gespecialiseerde partijen met ruime ervaring. Afhankelijk van je bedrijf, je boodschap en je (beoogde) klant, kiezen wij (eventueel in overleg) het productiebedrijf dat het beste bij de opdracht past.

 

 
Chantal Smink

Meer informatie nodig?
Vraag het Chantal Smink.