Marketing Automation.

Marketing automation is interessant voor bedrijven die leads genereren via inbound marketing. Veelal zijn dit B2B bedrijven of B2C bedrijven met complexe producten en/of een langdurig aankooptraject. Een goed geautomatiseerd inbound marketing traject helpt je bedrijf om vroeg in de buyer journey in contact te komen met – anonieme – websitebezoekers. De marketing automation software die je daarvoor inzet, identificeert potentiële leads en ‘warmt ze op’ tot sales qualified leads (SQL’s). Marketing automation software zorgt voor het managen en meten van alle online interacties in het complete inbound marketingproces.

Belangrijke stappen in marketing automation

  • Blauwdruk maken voor je contentmarketingstrategie: specifieke content aanbieden aan relevante persona’s op het juiste moment in hun buyer journey
  • Inrichten en managen van het inbound marketingproces
  • Selectie en implementatie van marketing automation software

De toekomst van je bedrijf

Inbound marketing en marketing automation zijn strategische keuzes die je maakt voor de lange termijn en voor de toekomstige groei van je bedrijf. Daar komt veel bij kijken. Denk aan de inrichting van het proces, de selectie van een marketing automationsysteem, maar ook: hoe pakken we dit gefaseerd aan, hoe creëren we relevante content, wie zijn onze persona’s en hoe zorgen we voor continuïteit in leadgeneratie?
Maxlead is je sparringpartner gedurende het hele traject en gaat pragmatisch te werk. We adviseren, delen onze kennis en ervaringen en nemen je werk uit handen. Ons doel is jouw project tot een succes te maken.

Partners vanaf de start

In het besluitvormingstraject adviseren we je bij het opstellen van een businesscase en het investeringsplaatje. Ga je daadwerkelijk aan de slag dan volgen we een marketing automation stappenplan. In de startfase ontwikkelen we buyer persona’s en leveren een blauwdruk op voor inbound marketing en contentmarketing. Iedere stap gaat in nauw overleg met je sales- en marketingorganisatie, want ook zij hebben een uitdaging. Ze moeten gaan denken en handelen vanuit een hele nieuwe mindset.

Een continue stroom salesleads

Is de software geïmplementeerd dan richten we het systeem in en zetten de flows op. Zodra het systeem en de campagnes draaien worden data echt interessant. We helpen bij het meten, monitoren en analyseren van data. Dit alles om de flows te optimaliseren die zoveel mogelijk gekwalificeerde salesleads genereren en tot klant van jouw bedrijf maken.

Deel deze pagina
Mike Orizand

Meer informatie nodig? Vraag het Mike Orizand.