Marketing Automation.

Marketing automation is interessant voor bedrijven die leads genereren via inbound marketing. Veelal zijn dit B2B bedrijven of B2C bedrijven met complexe producten en/of een langdurig aankooptraject. Een goed geautomatiseerd inbound marketing traject helpt je bedrijf om vroeg in de buyer journey in contact te komen met – anonieme – websitebezoekers. Met marketing automation software kun je alle online interacties in het complete inbound marketingproces managen en meten.

Belangrijke stappen in marketing automation

  • Inrichten van het inbound marketingproces
  • Ontwikkelen van een content marketingstrategie
  • Selectie en implementatie van marketing automation software

Partners vanaf de start

Inbound marketing en marketing automation zijn strategische keuzes die je maakt voor de lange termijn. Voor de toekomstige groei van je bedrijf. Daar komt veel bij kijken. Niet alleen de selectie van een marketing automationsysteem, maar ook: hoe pakken we dit gefaseerd aan, hoe creëren we relevante content en hoe zorgen we voor continuïteit in leadgeneratie?
Maxlead is je ervaren sparringpartner gedurende het hele traject. We adviseren, delen onze kennis en ervaringen en gaan daarbij pragmatisch te werk. Ons doel is jouw project tot een succes te maken.

Zo werken we samen

In het besluitvormingstraject adviseren we je bij het opstellen van een businesscase en het investeringsmodel. Ga je daadwerkelijk aan de slag dan zetten we een marketing automation implementatieplan op. In de startfase ontwikkelen we buyer persona’s en leveren een blauwdruk op voor contentmarketing. Iedere stap gaat in nauw overleg met je sales- en marketingorganisatie, want ook zij hebben een uitdaging. Ze moeten gaan denken en handelen vanuit een hele nieuwe mindset en gaan veel nauwer samenwerken.

Een continue stroom salesleads

Is de software geïmplementeerd dan richten we het systeem in en zetten de flows op. Zodra de campagnes draaien worden data echt interessant. We helpen bij het meten, monitoren en analyseren van data. Dit alles om de flows te optimaliseren die zoveel mogelijk gekwalificeerde salesleads genereren en tot klant van jouw bedrijf maken.

Download onze Whitepaper ‘De toekomst van internationale B2B marketing’

Of download de Engelse versie ‘The future of International Online B2B Marketing’

 
Mike Orizand

Meer informatie nodig?
Vraag het Mike Orizand.