Leadmanagement met de Maxlead Manager.

Weet je exact welke leads binnenkomen in je bedrijf en hoe effectief de leadopvolging verloopt? En – nog belangrijker – wat de kwaliteit is van leads die je online genereert? Dit zijn voor marketing managers vaak lastig te achterhalen vragen. Voor wie de antwoorden wil weten, biedt Maxlead Manager uitkomst.

Kerntaken van de Maxlead Manager

 • Lead distributie binnen het bedrijf naar vestigingen of afdelingen
 • Lead distributie naar dealers en resellers
 • Inzicht in ROI van marketing- & sales kosten
 • Lead management proces: afhandeling & rapportages

Alle binnenkomende leads automatisch naar de juiste persoon

De Maxlead Manager is een sterke tool voor de distributie en afhandeling van leadstromen. Bedrijven ontvangen grote aantallen offerte- of lead-aanvragen via webpagina’s. Deze moeten gedistribueerd worden naar afdelingen/vestigingen of naar dealers/resellers – vaak wereldwijd. Maxlead Manager koppelt de leads op basis van geografische informatie (Google maps) aan de dichtstbijzijnde vestiging of dealer. Werk je internationaal dan verloopt de communicatie in de lokale taal – naar consument en dealer – geheel geautomatiseerd.

Hoe presteert jouw dealernetwerk?

Internationaal opererende bedrijven gebruiken Maxlead Manager vooral om controle te krijgen/houden over de performance hun dealerkanalen. Ze houden zicht op de status en afhandeling van offertes en leadaanvragen. Hierdoor wordt de performance van dealers veel transparanter. Maxlead voert internationale online campagnes voor producenten met A-merken en maakt zo transparant hoe goed of slecht dealers omgaan met de geïnvesteerde marketing euro.

Waarde bepalen van een lead

Anders dan bij een webshop is bij het online genereren van leads niet direct duidelijk wat de waarde van een lead is. Tussen het eerste contact en de uiteindelijke aanschaf zit soms maanden. Marketing heeft vaak geen idee wat er met de leads is gebeurd. En al helemaal niet, wat die hebben opgeleverd. Waren het goede kwaliteit leads, of juist niet. Welke kanalen brachten de goede leads binnen en welke de slechte? Die informatie is veel waard.

Meer rendement halen uit je marketingbudget

De Maxlead Manager geeft inzicht in het rendement van je marketingbudget. De Maxlead Manager koppelt namelijk de gegevens die leads op de website achterlaten met de data uit Google Analytics en data uit je back office. Zo krijg je inzicht in het hele traject – van oriëntatie tot en met aankoop – en wordt het mogelijk je marketing kanalen te optimaliseren. Niet op basis van campagnes die de meeste leads opleveren, maar op basis van campagnes die daadwerkelijk waardevolle klanten opleveren.

Marketeers zijn nu beperkt in het analyseren van campagnes omdat de meeste CRM software geen (goedkope/eenvoudige) integratie met Google Analytics biedt. Maxlead Manager is eenvoudig te koppelen met je CRM-systeem en gaat je allerlei nieuwe ROI-inzichten bieden.

Deze bedrijven kozen voor Maxlead Manager

Hunter Douglas (Luxaflex), Accell (Batavus, Sparta), Koninklijke Bibliotheek, DRU Fires, Reed Business, TomTom Telematics, Schipper Kozijnen, Ploeg Kozijnen, Ruiter Dakkapellen, Mobility4All, Tentoo, Covebo Uitzendgroep, Graydon, IPD Opleidingen, VSB Welness, Openhaardhoutgigant (Leylines).

Technische en functionele informatie

 • SAAS oplossing
 • Intuïtieve en snel te begrijpen gebruikersinterface
 • Configurator voor zelf maken van aanpassingen
 • Binnenkomende e-mails en documenten direct archiveren bij de lead
 • Acties instellen op basis van een status of verandering
 • Automatisch sturen van mails en offertes
 • E-mail templates en connectie met MailChimp, Mailplus en SendinBlue
 • Marketing Automation functionaliteit: waarde toekennen aan leads op basis van interactie
 • Koppeling met CRM-systemen
 • Overzichtelijke dashboards (Google Data Studio) en heldere rapportages

 

 
Thomas Janmaat

Meer informatie nodig?
Vraag het Thomas Janmaat.