Maxlead Team
Rob van der Niet

Rob van der Niet.

Head of Automation

Bij mijn vorige werkgever was ik een manusje-van-alles en hield ik mij bezig met alle vlakken van online marketing. Van emailmarketing, CRO, affiliates tot paid search, Rob bemoeide zich er wel mee. Ik miste hier echter de focus en het bedrijf verplaatste zich buiten de landsgrenzen. Voor mij het moment te specialiseren in één vakgebied.

Sinds 2014 ben ik bij Maxlead als Online Marketing Consultant werkzaam waar mijn primaire focus het adverteren binnen de zoekmachine Google is. De klanten die ik hiermee verder help bevinden zich in de retail- en travelbranche en opereren vaak cross-border. Deze klanten hebben vaak veel web- en bedrijfsdata die ik graag combineer zodat we de advertising zo effectief mogelijk in kunnen zetten.

Naast de SEA activiteiten binnen Google en Bing houd ik me binnen Maxlead ook bezig met het automatiseren van campagnemanagement. Onder het automatiseren kan campagnecreatie vallen door de Ads API of externe tooling maar ook slimmigheden via de Ads scripts. Via slimme Ads scripts kunnen we effectief herhaaltaken automatiseren en/of inzichten uit campagnes verkrijgen die manueel veel tijd kosten.

In mijn vrije tijd drink ik graag een speciaal biertje in een café, rijd ik op mijn mountainbike door de Noordwijkse duinen of trek ik mijn hardloopschoenen aan om een stuk te rennen. Sport is naast online marketing een grote passie maar een goede vakantie mag ook niet ontbreken. Azië vind ik een fijn continent om naar op vakantie te gaan en de landen Thaïland en Japan zou ik dan zeker niet overslaan.