Wat is de: Caffeine update?.

Op 8 juni 2010 kondigde Google een vernieuwing aan van hun algoritme: de Caffeine update. Deze update van het algoritme zou 50% snellere en sneller actuelere zoekresultaten geven. Daarnaast kan dit algoritme meer en sneller content crawlen en hierdoor ook weer betere zoekresultaten weergeven.

Door het immer groeiende en veranderende internet voldeed het oude algoritme van Google niet meer. Met de Caffeine update is Google in staat om het web in kleine stukjes te analyseren en kan hierdoor de zoekresultaten sneller aanpassen aan de actuele content van het web. Zoals je wellicht weet, slaat Google een kopie op van alle websites waar de Googlebot (crawler van Google) toegang tot heeft. Deze kopie, de index van Google, wordt gebruikt om de zoekresultaten op te bouwen.

Voor de Caffeine update kon het wel weken en zelfs maanden duren voordat jouw website was ge├╝pdatet in de index van Google. Met dit vernieuwde algoritme kan Google sneller, bijna dezelfde dag, een nieuwe website indexeren en gebruiken om de zoekresultaten op te bouwen.

Deel deze pagina