Wat is een: Link?.

Een link is een verwijzing van de ene naar de andere pagina. Door te klikken op een stukje tekst of een afbeelding kan een gebruiker naar een andere pagina verwezen worden. Dit kan binnen de eigen site of naar een andere (externe) site.

In deze zin vormen de woorden Penguin Update een link, waarbij de tekst zelf (Penguin Update) de anchor tekst is. Links staan aan de basis van zoekmachines zoals ze nu werken. Als eerste zoekmachine gebruikte Google links om de relevantie van een site vast te stellen. De visie van Google was ‘hoe meer mensen erover praten en naar een site verwijzen, hoe beter deze site zal zijn’.

Links en linkprofielen zijn een belangrijk onderdeel binnen SEO. Hoe relevanter je linkprofiel, hoe beter dat is voor je vindbaarheid. Er is de afgelopen periode veel te doen geweest rondom links en linkprofielen. In mei 2012 lanceerde Google voor het eerst de Penguin Update. Deze update is gericht op het herkennen van diverse webspam en met name linkspam. Het doel is om de zoekresultaten steeds verder op te schonen van spammy sites ten gunste van sites met veel kwalitieve content.

Deel deze pagina