Wat is: Linkruil?.

Een van de belangrijkste ranking-factoren voor Google en andere zoekmachines is het aantal externe websites dat linkt naar jouw website. Je kan daarom aan andere website-eigenaren vragen of zij naar jouw website willen linken, in ruil voor een link terug. We noemen dit linkruilen. Wellicht heb je via de mail wel eens een verzoek gekregen om te linkruilen met een andere website of heb je weleens op forums gelezen dat andere webmasters zoeken naar links op websites uit jouw branche.

‘Vroeger’ was het interessant om op deze linkruil-manier aan zoveel mogelijk externe links te komen. Zo heb je hele constructies om het externe linkprofiel zo natuurlijk mogelijk te laten uitzien, bijvoorbeeld met een ABC-linkruil, DEF-linkruil, XYZ-linkruil of het opzetten van eigen websites (linknetwerk) waar dan links op werden geplaatst naar de hoofdwebsite.

Tegenwoordig is het oppassen welke websites jij laat linken naar jouw website; want verkeerde links kunnen een penalty opleveren van Google door de Penguin update. Google wil namelijk dat externe links naar jouw website op een natuurlijke manier zijn ontstaan. Met andere woorden, als jij vraagt aan een andere website om te linken naar jouw website, dan is dat geen natuurlijke manier van linken. Meer informatie over deze Google penalty: de Penguin update.

Deel deze pagina